Bli 10 år yngre

Photo on 2013-07-08 at 12.12

10 år yngre???  Du sier kanskje at det ikke er mulig.  Jeg sier, jo det er mulig. Hvordan? Ja det skal jeg si deg. Ungdommens kilde bobler og bruser inne i deg, og det er din livsstil som avgjør om du tapper av den – eller om den rett og slett tørker ut…

Du avgjør  i stor grad hvordan du ser ut og hvordan du føler deg, både nå og i fremtiden. Og kanskje det aller viktigste: Livsstilen din vil være helt avgjørende for din fysiske og mentale helse. Med andre ord: Du bestemmer i stor grad hvordan du vil se ut, hvordan du vil ha det – og hvor gammel/ung du vil være.

For deg som ikke er født i går

På denne bloggen min vil jeg gjerne dele mine egne erfaringer, på godt og vondt, når det gjelder både helse skjønnhet og velvære. Helse skjønnhet og velvære for godt voksne mennesker.

Legg merke til at jeg ikke bruker ordet gammel – ikke ordet pensjonist. Hvorfor? Det har fått så utrolig mange negative assosiasjoner at jeg har det i vrangstrupen.

Likeledes seniorer… Unnskyld meg, jeg er ingen mann – og selv om jeg er på alder med seniorer så betakker jeg meg fra assosiasjonen eldre, stormagede grosserere og direktører anno våren 12…

Surf unna eldrebølgen du også

Selv er jeg født i det herrens år  1941 og da kan du tenke deg det er en god stund siden. Jeg er på full fart videre i livet likevel, og føler meg sprek og livsglad som aldri før. Jo, jeg er heldig!

Egentlig søren meg så heldig! Jeg har feiret 75 bursdager og er fremdeles fit for fight – and fun…

Tenk hvor rett Einstein hadde med sin teori om at alt er relativt…

Alder er typisk, og helt avhengig av øynene som ser. Da jeg var 15 var alle over 20  ganske gamle, da jeg var 20 var alle over 30 veldig gamle.  Da jeg var førti, var femti pluss oj-oj-oj – eldgammelt! På den måten har aldersgrensene flyttet seg hele livet.

Nå synes jeg faktisk 75 ikke er så eldgammelt lenger. Selv når jeg ser meg selv i speilet når jeg våkner tenker jeg: Ikke så verst jenta mi. Det kunne vært langt verre.

Plastisk kirurgi – eller ikke?

Ønsker jeg å snittes i for å glattes ut, for å dra opp og dra inn slaken?

Nei takk, jeg tror det får være som det er.

Å få et kunstig stramt og oppløftet amerikansk Barbiefjes er ikke tingen. Ei heller er det tingen med et stort og kunstig hvitt haismil i et godt voksent fjes.

Men for all del, kanskje litt filler her og der – og litt peelinger for å jevne og fjerne noen pigmentflekker – ja da, kjempefint. Det er litt av hvert i avdelingen for småfix uten kniv som kan være aktuelt.

Det er opptil deg selv hva du vil føle deg bedre med. Men, det aller aller viktigste for foryngelse – det ligger i ditt kosthold, trenings- og egenpleievaner. Du bestemmer… såfremt du er så heldig at du er rimelig frisk og oppegående.

 Ungdommens kilde

Den er som sagt inne i deg. Men du må stå på selv. Hver eneste dag! Her har du de ti viktigste punktene for å holde deg best mulig – lengst mulig!

Du kan faktisk ved egeninnsats bli langt yngre enn det fødselsattesten din sier, for din biologiske alder bestemmer du i stor grad selv. Så, hvis du vil bli ti år yngre, så følger du disse punktene – og jeg lover deg magiske resultater.

 1. Hold deg så normalvektig og fast i figuren som mulig.

 2. Trenger du å gå ned i vekt? Kom igang med en gang.

 3. Spis variert, grovt og grønt med lite søtt, fett og rikelig protein.

 4. Ta daglig maxdoser av vitamin-mineral tilskudd.

 5. Start dagen med å drikke flere store glass vann med  med presset sitron eller lime.

 6. Unngå mat med bilder på. Lag mest mulig fra ferske, rene råvarer. Helst organiske.

 7. Tren daglig. Styrketrening for å bevare muskler og kondisjonstrening for lungekapasitet.

 8. Gå raske turer i naturen, gjerne i ulendt terreng så du bevarer balanse og bevegelighet.

 9. Øk sirkulasjon med egenmasssje. Masser hele kroppen med børste/hamphanske daglig.

 10. Skjem deg bort med ansiktsbehandlinger, massasje, pedicure osv. Du fortjener det!

One thought on “Bli 10 år yngre

 1. Skal selvfölgeligt se til at se 10 år yngre ut.

  Du er en klok kvinne. Dessuten ser du strålende ut.

  Holder på å pakker ut en hel del ifra köleskap, frysbokser, garderober mm. i leiligheten hvor mamme bodde. Ikke morsomt i hele tatt, men det skal gjöres.

  Når allt er over skal jeg prioritere meg selv, som jeg ikke har gjort på mange år. Viktigt!

  Vi snakkes fremover, har mye å gjöre nå. Skal printe ut det du har skrevet å sette opp det på speilet i soverummet, slik at jeg påminner meg selv å ta noen minutter hver eneste dag.

  Stor klem Eva.

  Varma hälsningar

  Kristina Wojnicki Mobil: +46(0)733 43 43 19 Skype: Kristina Wojnicki Email: kristina.wojnicki@gmail.com Twitter:@kriswoj2013

  > 13 nov. 2016 kl. 11:06 skrev evasundene : > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s