Hva er skjønnhet?

Det handler om utstråling, karisma, personlighet og stil… For hvorfor kan enkelte komme inn i et rom, få alles oppmerksom, skape positive vibrasjoner, spenning – glede? Det er de heldige som har karisma, altså utstråling. Merkelig nok har det lite med våre tradisjonelle oppfatninger av skjønnhet å gjøre. Faktum er at enkelte av de mest tiltrekkende mennesker egentlig ikke er såkalt pene i det hele tatt. Det bare virker sånn… Ser du trekk for trekk, kan nesen være for stor, tennene ujevne, magen for rund og baken for bred. Men, likevel, slike personer kan få de utvendig glatte, vakre til å virke kjedelige, ble og blasse.

Utvendig skjønnhet er nemlig et innsidens speil. Derfor får glade, positive mennesker som er go´venner med seg selv, glimt i øyet og en avslappet selvsikkerhet som gjør at andre føler seg tiltrukket av dem. I sammen med slike ”skjønne” mennesker føler man seg selv mer avslappet – ofte penere, mer intelligent og vitt. Hvorfor? Fordi den rumslige og rause med utstråling og sjarm gjerne er veldig interessert i deg (og de andre). Det skaper trivselsbølger og får andre til å tø opp, slappe av og trives.

De skjønne personlighetene får deg rett og slett til å føle deg bedre!

Kontrasten er den vakre, kalde, selvopptatte – som er mer engasjert i å holde masken og make-up´en intakt – enn å slå latterdøren på vidt gap så tårene (og mascaraen) renner. Mennesker som er svært opptatte av å holde fasaden, og som vekter den som det viktigste i livet, er sjelden spesielt interessante. Ei heller de som har konstruert en stil for kun å gjøre inntrykk på andre. Det virker ofte rent patetisk når man beskuer de som for hardt forsøker å bli ”innemennesker”. Som har rigget seg opp med det dyreste og fineste – eller mest oppsiktsvekkende. Som har lagt timevis av arbeide i en perfekt scene make-up for livets rollespill, for den rollen man gjerne vil spille. Ofte med innstuderte fakter og replikker som de tror hører rollen til. Vakkert? Nei egentlig ikke. Litt trist og tragikomisk blir det heller når man prøver å kikke bakom blikket på disse nattsvermerne som du treffer på alle in-steder, både her hjemme på berget og den internasjonale partyscenen.

Bak den stylete, livsvante donnamasken, aner du frustrasjon og hektisk leting på lykke. Kanskje etter noe ekte, noe varmt, noe nært? Etter et menneske som tåler at en kaster masken og viser sitt usminkede hverdagsjef som en er så livredd for ikke er spesielt nok, at det ikke holder mål. Kanskje partyløvene og løvinenne ville ha ekstra godt av en stille, usminket rusletur i marka – lande i realtitetens ekte verden – og jorde seg til det som er selve grunnlaget for livet. Ikke bare fly høyt på businessclass på kreditt… Gå ned for landing, i det minste av og til. Kanskje våge å ta en dypere prat med den vennen de stoler mest på, og rett og slett lufte det en har holdt inne i seg – uten å pakke det inne i glossy silkepapir. For mange vil det være en befriende, skjønn opplevelse og balsam for sjela – som garantert vil forskjønne hele personen på en ekte måte.

For de fleste glimter til med trekk av ekte skjønnhet når de våger å være seg selv, på godt og vondt. Men, for å komme dit hen, må man akseptere seg selv, respektere seg selv – og være litt mer overbærende og ”koselig” mot sitt eget jeg. Da kan en gradvis komme ut av begrensende ego-fokusering og lande trygt på jorden igjen – den jorden hvor alt grunnlag for vekst er…

En varm, engasjert person vil alltid ha utstråling. Og er det kombinert med at en også har tatt godt vare på seg selv for ikke å forfalle i latskapens grop, da kan selv den gråeste mus få ustråling og sin egen særegne form for skjønnhet. De ytre effektene som er hjelpemidler for å sette farge på fjeset og fikse på fasaden, se det er småtteri som alle kan klare… Men, en skal også våge å vise verden sitt ansikt helt in natura, for pytt-pytt, er det så stivt da? Vit med visshet at de fleste av oss ser ut som smaløyde hvite mus når vi dumper ut av dynene om morgenen…

Jobb bevisst med en positiv holdning til livet – og deg selv – hver eneste dag. Ta en tite på ditt usminkede fjes i speilet om morgenen, og SMIL… Si til deg selv: Det finnes ingen maken til meg i hele verden. Et så enestående eksemplar må jeg jamen ta godt vare på.

Husker du de gammeldagse filmstjernene? Det var skjønnheter det. I kinosalens mørke satt vi med store øyne og så på de overjordiske vesener med lange, sveipende vipper, jordbærtrut og ferskenhud – og silkeblank, perfekt hårprakt… Lite visste vi den gang at ferskenhuden var pancake og pansticks, pudder og rouge – at vippene var løse og pålimte, at glansen i blikket var belladonnadråper – at jordbærtruten var formet og glanset og glosset – og midjen var snørt så det knapt var pusterom… At verdens vakreste måtte tilbringene nettene med fett i håret, glinsende kremer i fjeset – og hakebånd for hindre dobbelthaker. For å holde sin sylslanke, elegante legemer var dietten slankepiller, speed, salatblader, vann og kaffe – og jevnlige nervesammenbrudd og utallige ulykkelige skjebner.

Tenk bare over hvor ille det er å skulle være vakker bestandig. Å aldri vite når paparazzier ligger med telelinser på lur for å avduke litt rynker, bollemage, appelsinhud – eller poser under øynene. Det må være nok til å gi alvorlig forfølgelsesvann, spør du meg… Vi som verken er kjendiser, stjerner eller blende skjønnheter kan prise oss lykkelige fordi vi hele tiden slipper å leve opp til et glansbilde som ingen naturlig er….

La oss prise de som klarer å beholde glansen gjennom hele livet. De som er seg selv, som tar vare på seg selv – som er levende interesserte i både andre og det som skjer omkring – som sender ut varmebølger og gode energier. Det er karisma, kvaliteter som varer når den vakre fernissen sprekker på andre. For etter hvert som vi blir eldre, så vises mer og mer av innsiden på utsiden…

Sørg for å ha ”vakre” tanker, det vil speilbildet ditt bli glad for!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s